Autocentrum Šmucler se rozšíří o novou, již dvanáctou značku! 18.10.2024

Klatovská pobočka Autocentra Šmucler nabídne od prosince novou značku MG. Expandující značku v automobilovém průmyslu. Vozy MG nabízejí vynikající kvalitu za rozumnou cenu, což z nich činí skvělou volbu pro široké spektrum zákazníků. Co vedlo Autocentrum Šmucler k rozhodnutí o rozšíření portfolia, jsme si povídali s jednatelem, obchodním ředitelem Miroslavem Bláhou.
  • Čínská značka MG se hned po příchodu na český trh stala dravcem. Stálo rozhodnutí prodávat jejich vozidla i na tomto faktu?
    Ano, rozhodnutí stálo na několika hlavních faktorech. Jeden z nich byl samozřejmě i aktuální úspěch této značky a postupné získávání prodejní tržní pozice.
    Celá organizace MG je velmi agilní a orientovaná na cíl, což je nám velmi blízké. Dalším důležitým okamžikem byla naše možnost rozšířit pobočku v Klatovech, kde jsme měli vhodný prostor.


  • Nejprodávanějším modelem je stále SUV ZS se spalovacím motorem. Kterému z dalších modelů věštíte úspěch na západě Čech?

    Ano, je to tak. Obecně se v dnešní době daří všem SUV modelům a menším Crossoverům. My sázíme na celou paletu od MG a to včetně elektromobilů, které postupně získávají své zájemce, byť tento segment zatím nesmíme přeceňovat.

  • Vyplňuje některými modely značka MG bílá místa v nabídce vozů Autocentra Šmucler?

    Neřekl bych, že úplně vyplňuje bílá místa, ale je to značka, která doplnila naše portfolio a uzavřeli jsme komplexitu naší nabídky, dnes už jedenácti značek, které zastupujeme. Dále nám pomáhá udržet naše zákazníky, kteří si dnes díky modelové a cenové evoluci tradičních značek nedokáží vybrat, nebo vyžadují změnu.

  • Jakou rozlohu bude mít váš nový showroom MG a s jakou kapacitou mohou zákazníci počítat v servisu?
    Nový showroom MG bude mít rozlohu 300m² . Kapacita servisu je téměř neomezená, ale jsme realisté a víme, že začátek bude pozvolný a bude čítat maximálně jednotky zakázek denně.